Veliki Pijesak, 85000 Bar
Montenegro
382.68.333.833
382.30.364.335
sales@hotelkalamper.me
reservations@hotelkalamper.me

Vinsko veče u Kalamper Hotel&SPA

Vinsko veče u Kalamper Hotel&SPA

Kalamper Hotel&SPA 4plus zvjezdice, luksuzni barski hotel, je u saradnji sa kompanijom NTC obradovao svoje goste promocijom vina čuvene hrvatske vinarije Matošević.

Promocija je obuhvatala prezentaciju 4 vrste vina i pjenušavi šampanjac. Uparivanje hrane i vina se sastojalo iz 5 gangova pažljivo odabrane hrane koja je pratila ukus i vrstu vina.

Večeru je upotpunio adekvatan muzički program u kome gosti mogu uživati svakog utorka i petka slušajući sestre Janković, Anđu i Slađu.

Specijalan gost večeri je bio vlasnik vinarije, Ivica Matošević koji je gostima govorio o vinima koja su imali priliku da degustiraju.

Vinarstvo je san sa čvrstim rokovima..

Ivica Matošević, vlasnik vinarije

Naša priča ne počinje tradicionalno, bajkom u kojoj su predci skromno započeli, a generacije predano nastavljale tradiciju. Mi smo ludi i

hrabri duhovi koji znaju da se ne mogu vraćati unazad da bi stvorili savršen početak. Krenuli smo odande gdje nas je zatekao naš san, uvjereni da možemo napraviti savršeni kraj, koji ćete pronaći u svojoj čaši.
Za nekoga je to biznis, a za nas je proizvodnja vina, avantura u koju smo se usudili pravilima i zakonitostima dodati srce. I tako svake godine, već preko petnaest, ispočetka.

Istra prostire svoje vinogradarske položaje na najsjevernijem dijelu Mediterana, na bijeloj i crvenoj zemlji, idealno osunčanoj, taman koliko nama treba. Nalazimo se na 45. paraleli, poput najpoznatijih svjetskih vinorodnih krajeva, privilegirani smo time, i sve nam govori da možemo zaigrati Champions League s našim vinima.

Mi svake godine iznova služimo toj zemlji i odgovaramo njenom izazovu, na zelenom prostranstvu stvaramo, prije svega najbolje grožđe, a potom iz njega, najbolje vino.
Svaki puta kada iznova poželite nazdraviti s nama, znamo da smo u tome uspjeli.

Podrum je magično mjesto u kojem žive vina. Posao nas vinara jest prenijeti u bocu sve ono što grožđe donosi iz vinograda. Putem nastojimo izgubiti što manje onoga iskonskog što donosi istarska zemlja, loza i čovjek koji se brine o njoj, zato je pažnja tijekom prerade vrlo važna. Tehnički, napravili smo podrum koji pruža dobre uvjete za proces proizvodnje vina. Podrum je funkcionalan, krenuvši od prihvata grožđa, preko vinifikacije, odležavanja i finaliziranja vina. 

Sve smo napravili po vlastitom nahođenju, slijedeći svoje ideje i maštanja.“ Rijeci su vlasnika vinarije Ivice Matošević

Vinsko veče je organizovano uz pomoć kolega iz kompanije NTC, iz Nikšića.

Uživanje u vrhunskim vinima

“Mi smo jedna od brojnih distributerskih kuća na tržištu Crne Gore, ali nastojimo da se izdvojimo posebnim asortimanom proizvoda. Distribucija hrane i pića renomiranih brandova koji garantuju stalan kvalitet čini NTC prepoznatljivim među konkurencijom. Poznavajući potrebe i navike  kupaca, NTC kompanija je svoju ponudu u potpunosti prilagodila tržištu, imajući u vidu da je zadovoljan i vjeran potrošač najbolja potvrda uspješnosti poslovanja”, kaže Milena Dubljević iz NTC-a.

Enofilija ili vinska kultura je potreba i jedni put spoznaje kvaliteta i verifikovanje istog na tržištu.

Kao trajni kulturni simbol evropskog života, uloga vina evoluirala je tokom vremena, mijenjala se od važnog izvora ishrane,  dopune hrani i sredstva druželjubivosti do nečega što je kompatibilno sa zdravim načinom života. Vino stoga teži da bude povezano sa gastronomijom, istorijom, lokalnim kvalitetom proizvoda i dostojanstvom društvene sredine.

Kalamper Hotel&SPA 4plus* će i u narednom periodu pripremati za goste razne vinske večeri.

Pozivamo Vas da u našem restoranu organizujeteVaše svečane večeri ili proslavite najljepše momente u predivnom ambijentu koji garantuje najbolju uslugu.

Jedan Francuz je rekao: „Sve mode prolaze samo vino ostaje”.
Share