Veliki Pijesak, 85000 Bar
Montenegro
382.68.333.833
382.30.364.335
sales@hotelkalamper.me
reservations@hotelkalamper.meDestinacija

Smješteni na najljepšem dijelu Crnogorskog primorja
i jednoj od najljepših plaža Barske opštine

Biser Mediterana

Crna

Gora

Zemlja divlje prirode, prelijepe obale, mističnih planina i pitomih ljudi, ako bi smo morali da Crnu goru opišemo u par reči ovo bi svakako bilo to, ipak iako mala zemlje Crna Gora je daleko više od toga.


Ono po čemu je Crna gora specifična je svakako raznolikost njenog prostranstva. Kao rijetko gdje u svijetu možete ujutru se možete kupati i sunčati na moru, ručati na nakom od jezera, a već popodne uživati u čistom planinskom vazduhu.  Nigdje nećete naći, na tako malom prostoru, toliko prirodnog bogatstva, ljepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina – osim u Crnoj Gori.

Zemlja čuda. Ćup pun najrazličitijeg blaga. Kao da se zaista, kako kaže legenda, bogu iznad Crne Gore pocijepala vreća kad je dijelio darove prirode, pa mu poispadale planine a i štošta drugo.

Geografi će, pak, reći da je ovo područje na jugu Evrope i Balkana, neveliko ali jedinstveno po raznovrsnosti, nastalo djelovanjem snažnih sila prirode u davna vremena. Silama ili slučajno, tek – ispalo je lijepo i neobično, veličanstveno.

Nezaboravno. I pojedinačno i u harmoniji: morska so, mimoza i oleandri, planinsko cvijeće, vječiti snijeg, crni bor, miris kolibe i vrućeg domaćeg hljeba, kamenog stepeništa starog grada, zrelog vranca i suvih smokava, kao i lijepih, visokih ljudi.

Crna Gora se nalazi između 41º 52´- 43º 42´ sjeverne geografske širine i 18º26´- 20º22´ istočne geografske dužine, pa pripada srednjem Mediteranu, odnosno južnoj Evropi.

Na sjeveru se graniči sa Srbijom, na jugoistoku sa Kosovom i Albanijom, sa juga je od Italije dijeli Jadransko more, a na zapadu su joj susjedi Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Crna Gora je ponosna zemlja koju krasi duga i burna istorija, iako vjekovima centar različitih kulturnih i religijskih uticaja, Crna Gora je danas multietnička država poznata po toleranciji i skladnim odnosima njenih naroda.Kapija Crne Gore

Bar


Područje barske opštine se nalazi na jugoistoku Crne Gore, između Jadranskog mora i Skadarskog jezera, oivičeno podgoričkom, budvanskom, cetinjskom i ulcinjskom opštinom, dok je sam grad Bar na 42’ 6’’ geografske širine i 19’6’’ geografske dužine, uz nadmorsku visinu od četiri metra. Površina opštine iznosi 505 kvadratnih kilometara.

Na području barske opštine se izdvajaju tri osnovne prostorne cjeline. Prva je primorsko-ravničarska (pojas pored mora, uz niske planinske strane Barskog, Mrkovskog i Goranskog polja, i dio Crmnice), druga je zona visokih planina (prirodna granica između Jadranskog mora i Skadarskog jezera), a treću predstavlja obala Skadarskog jezera.

Bar ima više od 46 kilometara morske obale, sa dvadesetak plaža, dužine oko devet kilometara. Prosječna julska temperatura mora je 23,2C, a providnost pet metara.

O starosti grada govori Stari grad Bar, radi se zapravo o tvđavi koja je više vekova bila centar ovog mesta, sve dok se stanovništvo nije počelo seliti niže u polje. Da li ste čuli za staru maslinu, koja je stara 2000 godina? Ta maslina se nalazi u mestu Mirovica u Baru, tačnije u njegovom starom delu, što govori da je na ovim prostorima bilo života i pre dva milenijuma.

Bar je poznat po nautičkom turizmu, u njemu se nalazi jahting klub, za sve ljubitelje jedrenjaka ovo je pravo mesto. što se tiče provoda, u gradu ima dosta različitih restorana, kafića i klubova, u zavisnosti šta volite. Za one koji vole da probaju neko tipično mediterasko jelo, predlažemo Vam da probate usoljenu sardelu. Ukoliko volite masline, ono što nikako ne smete da ne probate jeste barska maslina, koju takođe možete kupiti na velikoj pijaci u Baru.Veliki Pijesak

Uvala Veliki pijesak ima finu, pješčanu podlogu u vodi i na obali. Zbog izvanrednog položaja možete uživati u fantastičnom izlasku i zalasku sunca. Plaža je duga oko 600m i povezana je putem sa glavnom saobraćajnicom.
Uređeno kupalište zahvata 100m plaže sa predivnom terasom i plažnim barom. Kalamper plaža i plažni bar sadrže: suncobrane, ležaljke, svlačionice i tuševe. Gostima su na raspolaganju razni sportovi na vodi i pijesku. Takođe, možete uživati u vožnji skuterom, na gumama i drugim zabavnim sadržajima.
Osvježite se egzotičnim koktelima, tropskim voćem kao i raznim poslasticama u našem plažnom baru. Doživite tople ljetnje noći uz šum mora i romantične zvuke. Naš anmacioni tim je spreman da učini sve da Vaš boravak u hotelu bude nezaboravan.